Monday, 14 July 2014

Cd pon boleh buat game? Acaner tu?

Salam ceria semua!

Rasenye udah lame bebeno x post entry baru? Awatnya?  Hehehhee...bz sikit dengan xtvt menjahit. Almaklumla tailor tersohor! Kwang kwang kwang...statement memperasankan diri sendiri.

Ok, ape aku nak tulis kali ni? Kome x nak ke teka? Ala, teka la...teka la....poyo je. Dah sah sah ade tajuk kan. Hehehhe...saje jer...

Pasal game cd. Game ni sebenarnye masa basirah tengah boring. Punye la die boring sampai cd pon die main. Bukan cd je, syiling pon die main jugak. Ish ish ish...nampak x tahap kebosanan ummu basirah tu. Kesian plak kat die. Aku pon pikir la ape xtvt dengan basirah. Pk punye pk, aku dapat idea. Ape kata aku gune cd dengan syiling 50sen tu untuk main dengan basirah.

Ok, caranya, aku pegang 1 cd, basirah pegang 1 cd, konsepnye macam main bola, macam main, hoki. Aku pon tolak la syiling tu guna cd pada basirah, then basirah tahan, die pulak tolak. Tapi masing2 ade border, maksudnye kalau aku nak dapat point, aku kene melepasi border basirah, dan basirah kene tahan syiling tu supaya x melepasi border die. Best tau. Die pon sangat la gembira main game tu. Walaupon dah setengah jam basirah main tapi die x de langsung menunjukkan gejala bosan. Lagi excited lagi ada la. Sampai aku plak x larat nak main. Heheheh...

Jadi kepada korang yang xde idea nak buat apa dengan anak korang, cube le game ni. Best woooo.... Selamat bermain!

2 comments:

  1. Tq busaina kreative..,try la klo boring..,hehehehe....

    ReplyDelete